FAQ

Veel gestelde vragen

Vindt hier uw antwoord. Indien u hier niet kunt vinden wat u zoekt neem dan contact met mij op!

ALGEMENE VRAGEN

Als ik de opdracht heb gekregen voor bouwen van uw website, dan kan ik vrijwel direct aan de slag. Afhankelijk van het materiaal zoals foto’s, de teksten en eventueel het logo voor de website, heb ik ongeveer 1 a 2 weken nodig om de website te bouwen, te testen en online te zetten.

Probeer de naam zo eenvoudig mogelijk te houden zodat mensen hem goed kunnen onthouden. Moet de site hoog scoren in de zoekmachines dan heeft u wel een behoorlijk voordeel met een domeinnaam waarin het belangrijkste zoekwoord van uw site voorkomt. Wilt u wereldwijd gevonden worden in zoekmachines met een Engelstalige website, kies dan voor .com en niet voor .nl
Andersom geldt hetzelfde, een .com scoort in Google.nl een stuk slechter als een .nl domein.

Mét streepje is door mensen vaak duidelijker te lezen. Google leest een streepje als zijnde een spatie dus dat is geen probleem. Heeft u erg lange woorden in de domeinnaam en wordt deze daardoor moeilijk leesbaar kies dan voor een streepje ertussen. Heeft u korte woorden schrijf ze dan aan elkaar. Dit omdat de laatste tijd een domeinnaam bestaande uit 1 woord net iets hoger gewaardeerd wordt door Google. Gebruik nooit meer dan 2 streepjes, dit lijkt op spamdomeinen en Google straft dit af. Google is tegenwoordig prima in staat 2 aan elkaar geschreven woorden van elkaar te onderscheiden. Kortom; liefst aan elkaar en als het daardoor te onduidelijk wordt toch een streepje gebruiken.

Sorry, om problemen en teleurstellingen te voorkomen begin ik ieder project van scratch. Ik werk niet aan websites die door anderen ontwikkeld zijn. Meestal zijn deze niet responsive. Wel bekijk ik natuurlijk de bestaande site en gebruik er, in overleg met u, eventueel onderdelen zoals de teksten en plaatjes van.

ANDERE VRAGEN

Google Analytics:

Inzicht in de bezoekersstroom op uw website.

Forum:

Een eigen Forum geïmplementeerd in de pagina en in de stijl van de site.

Fotogalerie:

Verschillende soorten fotogaleries / slideshows.

Video materiaal:

Youtube of andere streaming video materiaal tonen is geen probleem. Let wel op: beeldmateriaal vergt wel meer bandbreedte wat op mobiel kosten met zich mee kan brengen voor de gebruiker.

Ik wil reclame op mijn site, kan dat?

Ja, banners, de welbekende Google Adsense behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Ja, reclamefolders hang je niet in je winkel maar stop je bij mensen in de brievenbus. Promotie doe je buiten je site, dus elders op internet en het liefst met linkbuilding.

Probeer links te krijgen naar uw site op andere websites. Bent u actief op de verschillende social media zoals Facebook, Twitter, Google Plus etc. dan is dat al helemaal een voordeel. U kunt van daaruit ook linken (ook in uw profiel !) naar uw website. Vergeet niet dat reclame ook buiten het internet kan gebeuren. Denk hierbij aan briefpapier, visitekaartjes, in tijdschriften of op de auto.

De technieken waar websites mee gemaakt worden html, css, php, javascript etc. zijn onderhevig aan veranderingen. Zo ook de verschillende browsers. Een afgeleverde website voldoet aan de standaarden van dat moment. Mochten er grote veranderingen komen waardoor de website of onderdelen ervan verkeerd worden weergegeven dan vallen deze "reparaties" gewoon onder de ondersteuning.

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via de email: info@tvict.nl

TOP